Αποστολέας Θέμα: Paneristi Hellas prototypes 1 & 2  (Αναγνώστηκε 7492 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Paneristi Club
  • Paneristi Egiziano
Απ: Paneristi Hellas prototypes 1 & 2
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 13, 2016, 06:20:04 μμ »
Αν γινει κατι για ολο το φορουμ,εννοειται πως και εγω είμαι `μεσα`.

αυτό νομίζω ότι δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε καν!
όλοι μέσα θα είμαστε.

Κώστα και Σπύρο, δεν μας κάνετε και καμιά αναφορά όσον αφορά αυτό το θέμα?... ;D
Μια έκθεση ιδεών 8) 8)
Once a Paneristi, always a Paneristi

Αποσυνδεδεμένος makfil

• Paneristi 42mm
  • *
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 13, 2016, 06:23:15 μμ »
Χρήστο και Στράτο, δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να επαναληφθεί αυτό το εγχείρημα και μάλιστα σε στυλ παραγωγής αφού όλα έγιναν με το "χέρι".

Πολλοί είναι οι ενδιαφερόμενοι αλλά πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι.

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Paneristi Club
  • Paneristi Egiziano
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 13, 2016, 07:26:56 μμ »
Χρήστο και Στράτο, δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να επαναληφθεί αυτό το εγχείρημα και μάλιστα σε στυλ παραγωγής αφού όλα έγιναν με το "χέρι".

Πολλοί είναι οι ενδιαφερόμενοι αλλά πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι.

αυτός είναι και ο λόγος που δεν αναφέρθηκα νωρίτερα.

δεν περιμένω ότι μπορούν να κατασκευαστούν 20 ρολόγια τέτοιου τύπου και σκεπτικού.
αλλά αν υπάρχουν ιδέες που να μπορούν να τεθούν προς συζήτηση, εδώ είμαστε ;)

Αποσυνδεδεμένος Centaur

• Paneristi Team
  • Paneristi Egiziano
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 13, 2016, 07:47:47 μμ »
Κώστα και Σπύρο, δεν μας κάνετε και καμιά αναφορά όσον αφορά αυτό το θέμα?... ;D
Μια έκθεση ιδεών 8) 8)

Δεν μπορώ καν να φανταστώ τις απαιτήσεις για να φτιαχτούν για παράδειγμα 15 ρολόγια. Ο μόνος τρόπος για να μπορώ να παραδώσω κάτι που θα ήμουν ευχαριστημένος, θα ήταν να σταματήσω για 2-3 μήνες την δουλειά μου. Για 2 ρολόγια μόνο, είχα excel με 38 σημεία που έπρεπε να ελεγχθούν ένα προς ένα. Και δεχόμουν το γεγονός ότι πρόκειται για πρωτότυπα.
From AB on 2020-07-20 16:18:
"Dear all Paneristi Hellas,
Let me say that I am emotion seeing what u did for this fantastic brand. Each detail is take inspiration from the story and from your passion. I will keep every think in my special memory.What to say? Well made, we’ll done well passion."

Αποσυνδεδεμένος Centaur

• Paneristi Team
  • Paneristi Egiziano
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 13, 2016, 10:38:41 μμ »
Τώρα δεν ξέρω αν ενδιαφέρει κανέναν να γράψω το ταξίδι της δημιουργίας του ρολογιού, θα προσπαθήσω να τα γράψω εν συντομία ώστε να μην γίνεται βαρετό.

Όλοι έχουμε χαζέψει φωτογραφίες στο ιντερνετ. Η παρακάτω όμως του Martin Wilmsen, ήταν η αφορμή που ξεκίνησαν όλα. Δεν ξέρω, το 6152/1  πιστεύω είναι ένα κλικ παραπάνω από όλα τα άλλα.

http://www.paneristipix.com/72CD2A21-2B85-4609-9D1A-5635F17F5996/00018926.jpg
Paneristi Hellas prototypes 1 & 2

Το ότι είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτηθεί το ήξερα. Το ότι δεν έχει η Panerai αντίστοιχο επίσης το ήξερα (μόνο ίσως το πρόσφατο 673 είναι στα χνάρια του). Ε και έτσι μου ήρθε η ιδέα για την κατασκευή ενός ρολογιού εμπνευσμένο απο αυτό. Είναι πολύ σημαντικό όταν ξεκινάς κάτι να ξέρεις τι θες και επικεντρώνεσαι σε αυτό και να μην παρεκκλίνεις απ'το στόχο σου. Πολλοί θα σου πουν αυτό δεν γίνεται, πρέπει να τους διαψεύσεις κατηγορηματικά.

Οι στόχοι που είχα θέσει ήταν οι εξής:
- Να είναι βασισμένο στο 6152/1 αλλά όχι 1:1, υπήρχαν πράγματα που τα ήθελα διαφορετικα.
- Να είναι μισο-μισο (βουρτσισμένο-γυαλισμένο).
- Να είναι 47 χιλιοστά
- Να έχει πλέξι
- Να έχει vintage καντράν και δείκτες αλλά μέχρι εκεί, το ρολόι να είναι και να φαίνεται καινούριο. Απλά αντιπαθώ το απόλυτο λευκό στις γραμματοσειρές.
- Να είναι λιτό
- Και το σημαντικότερο, να είναι κατα το δυνατόν χειροποίητο

Απ' την άλλη ήθελα να φτιάξω κάτι που θα είναι ολοκληρωμένο, δεν νοείται να έφτιαχνα ένα ρολόι σκέτο, θα έπρεπε να φτιαχτούν τα πάντα, κουτιά, χαρτιά κι όλα τα παρελκόμενα. Για μένα αυτά είναι η μισή ευχαρίστηση όταν παίρνουμε ένα καινούριο ρολόι. Ήθελα λοιπόν να δω πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένας χομπίστας σε αυτόν τον τομέα και στην τελική τι μεγέθους διαφορές θα υπάρχουν σε σχέση με τις αντίστοιχες προτάσεις των εταιρειών.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι...

Let me say that I am emotion seeing what u did for this fantastic brand. Each detail is take inspiration from the story and from your passion. I will keep every think in my special memory.What to say? Well made, we’ll done well passion."

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Paneristi Club
  • Paneristi Egiziano
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 14, 2016, 12:02:33 πμ »

Απ' την άλλη ήθελα να φτιάξω κάτι που θα είναι ολοκληρωμένο, δεν νοείται να έφτιαχνα ένα ρολόι σκέτο, θα έπρεπε να φτιαχτούν τα πάντα, κουτιά, χαρτιά κι όλα τα παρελκόμενα. Για μένα αυτά είναι η μισή ευχαρίστηση όταν παίρνουμε ένα καινούριο ρολόι.

+1000

Sent by someone else.

Αποσυνδεδεμένος Centaur

• Paneristi Team
  • Paneristi Egiziano
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 14, 2016, 12:41:30 πμ »
Ξεκινώντας την αναζήτηση, μίλησα με πολλά άτομα που δεν ήξερα αλλά σε κάποιο σημείο φτάσαμε να έχουμε αλλάξει 400 email. Προσπάθησα να βρω τους καλύτερους απο κάθε τομέα και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερα αυτό.

Το βασικό στοιχείο του ρολογιού που έπρεπε να σχεδιαστεί ήταν το καντράν. Εδώ δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, απλά έπρεπε να το σχεδιάσω εγώ. Στα πρότυπα του 6152/1, μου κολλησε αμέσως στο μυαλό, ότι το "PANERISTI HELLAS" θα πρεπε να μπει στην θέση του "MARINA MILITARE" αλλά με μια πιο σύγχρονη γραμματοσειρά. Θεώρησα ότι η παλια γραμματοσειρά θα έχανε πολύ σε μια νέα εκτέλεση. Το καντράν αποφασισα να είναι sandwich, ενώ το "PANERISTI HELLAS" να έιναι engraved, ακριβώς όπως στα 6152/1.  Τελικά μετά απο πολλές πολλές δοκιμές και πολλά πάρε δώσε, μου βγήκε κάπως έτσι:

http://s23.postimg.cc/f1ymfqogr/image.jpg

To κόκκινο σημαίνει engraved, το λευκο σημαίνει τρύπημα. Μιλάμε πάντα για την πάνω πλάκα του καντράν. Οταν έδωσα το τελικό ΟΚ, η πλακα αυτήν πάει για κατασκευή και επιστρέφει κάπως έτσι:

http://s23.postimg.cc/h43p7qbtn/thumb_20160903_140351_1024.jpg

Τώρα πρεπει να βαφτεί πρώτα ολόκληρο και στην συνέχεια να βαφτεί το "PANERISTI HELLAS" . Μετά γίνεται το σαντουιτς με την απο κάτω πλάκα που έχει και τους βαμμένους αριθμούς κτλ.

Βέβαια μην θεωρείτε δεδομένο ότι όλα τα παραπάνω βήματα είναι διαδικαστικά, γιατί έγιναν 4-5 πλακες μέχρι να μείνω ικανοποιημένος..

Αποσυνδεδεμένος Centaur

• Paneristi Team
  • Paneristi Egiziano
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 14, 2016, 12:29:25 μμ »
Ξέχασα πριν να πω ότι το παλικάρι που έφτιαξε την πάνω πλάκα για το dial ήταν σε διακοπές και δεν πολυδούλευε γενικά, οπότε έπρεπε να τον πιάσουμε με το καλό, να πάει στο εργαστήρι και να μας τα φτιάξει. Μου χε πει το παιδί που θα έβαφε το dial ότι έτσι κάνει αυτός, χάνεται για 2 μήνες και μετά γυρνάει ορεξάτος. Και σκέφτομουν εγώ, να κρέμομαι από ένα άτομο και να μην ξέρω πότε θα παραδώσει, η απόλυτη φρίκη!!

Τέσπα, αφού τα φτιαξε και ήταν όλα κομπλέ πήγαμε στο επόμενο στάδιο, το βάψιμο! Μεγάλη τέχνη το βάψιμο και γι’αυτο ο καλλιτέχνης πληρώνεται καλά. Ήθελα ανθρακί vintage χρώμα στο dial με πολύ πολύ μικρούς κόκκους, να μην είναι ομαλό δηλαδή. Άντε τώρα να του το περιγράψεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Δοκιμές επί δοκιμών, τελικά το καταφέραμε.

http://s23.postimg.cc/fe3x4mjjv/dial_painted_bg.jpg

Εδώ βάφτηκαν και τα γράμματα

http://s23.postimg.cc/pcovr3szf/dial_painted_logo.jpg

Και εδώ είναι κομπλε το ωραίο μας σαντουιτς. Μεγάλη ιστορία επίσης το βινταζ κιτρινο χρώμα που ήθελα στα νούμερα κτλ. Ηθελα να είναι ίδια τα χρώματα στα 2 ρολόγια απ’την μία αλλα να έχουν δικό τους χαρακτήρα απ’την άλλη. Τελικά το βρήκαμε!

http://s23.postimg.cc/88c626agr/dial_painted_full.jpg

Βέβαια το ένα απ’τα δύο παραπάνω ξαναέγινε γιατί με την λούπα (αλλά και με γυμνό μάτι) ανακαλύφθηκαν διάφορες ατέλειες που ξεφευγαν (για μένα) απ’τα όρια του χειροποίητου. Είναι μεγάλη μαστοριά να πιέζεις κάποιον χωρίς να τον καις και να φτάσει στο σημείο να σου πει αντε και…

Οταν και τα δύο dial ήταν έτοιμα ήξερα ότι θα έχουμε ρολόγια, αυτή την διαίσθηση είχα. Θυμάμαι είχα πάρει και τον Σπύρο τηλέφωνο και του λέω, σε σχέση με αυτά που σου λεγα ότι κάνω, πάμε καλά. Μου λεγε κι ο Σπύρος μπράβο κτλ αλλά που να ξέρει ο άνθρωπος για τι πράγμα μιλάμε :)

Σ’αυτό το σημείο ξεκίνησε και ο σχεδιασμός ολόκληρου του project, τι πρέπει να ετοιμάσω και πότε. Τα παρελκόμενα ήταν πολλά και τα άγνωστα για μένα μονοπάτια περισσότερα, π.χ τι θα κάνω με τα κουτιά; Ήταν μάλλον το σημείο που είδα το project πολύ πιο σοβαρά γιατί έβλεπα ότι μπορούσε να γίνει κάτι καλό. Εκεί φτιάχτηκε ένα πλάνο καλό γιατί πολλά πράγματα θα έτρεχαν ταυτόχρονα. Ήταν αρχές Σεπτέμβρη.

Προσπάθησα να ξεκινήσω πρώτα τα πράγματα που παίρνουν πολύ χρόνο να ολοκληρωθούν. Μαθαίνω ότι τα engravings παίρνουν χρόνο. Αν θέλω και καπάκι κάσας καλό παίρνει επίσης χρόνο (τι στο καλό λέω, άλλος φτιάχνει την κάσα και άλλος το καπάκι;; ). Ωραία αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε και κάσα. Είδα πολλές κάσες, δεν μάρεσε καμία.

http://s24.postimg.cc/5vr4a5tx1/case1.jpg

http://s24.postimg.cc/jbe4zm2et/case2.jpg

Εκεί τα παιξα λίγο, γιατί φοβήθηκα ότι δεν θα βγάλω άκρη. Εδώ να σημειώσω ότι οι κάσες δεν είναι προκάτ όπως νόμιζα, δεν βγαίνουν 1000 κάσες απο ένα εργοστάσιο. Οι κάλές βγαίνουν σε πολύ μικρές ποσότητες και φεύγουν αμέσως. Να μην τα πολυλογώ βρήκα 2 κάσες σε καλή τιμή και με μεγάλες δυνατότητες για αλλαγές. Ήδη μίλαγα με 4-5 άτομα.

Το καπάκι τώρα. Το ξέρατε ότι υπάρχει άτομο που φτιάχνει μόνο καπάκια; Εγώ δεν το ξερα. Από καλό μέταλλο με τα τάδε χαρακτηριστικά κτλ. Κλειστό το ήθελα το καπάκι και φυσικά βιδωτό, όπως τα 6152/1. Ενας μήνας αναμονή παρακαλώ για το καπάκι και το engraving. Το αρχικό μου σχέδιο για την χάραξη:

http://s30.postimg.cc/hysdewnwh/engraving_sxedio.jpg

Εδώ υπάρχει ένα παράδοξο, αν θες να φαίνεται σαν καθρέπτης απ’το γυάλισμα (όπως ήθελα εγώ), έχεις περιορισμούς στο engraving! Αλλιώς το engraving δεν θα φαίνεται καλό. Φυσικά και δεν το δέχτηκα αυτό και μαζί με άλλα 2 άτομα που ήταν μπλεγμένα με αυτό το ζήτημα έπρεπε να βρούμε λύση. Τελικά σκεφτήκαμε κάτι που γινόταν για πρώτη φορά, engraving-βουρτσισμα-θερμότητα-γυαλισμα. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε και είχαμε πολύ καλο και ομαλό engraving με καπάκι-καθρέφτη.

http://s23.postimg.cc/bwj0zba0r/engraving_final.jpg

Η κάσα τώρα ήθελα να είναι μισή-μισή, δηλαδή το πάνω δαχτυλίδι/bezel γυαλισμένο και η υπόλοιπη κάσα βουρτσισμένη. Ηταν απωθημένο απ’το 024 που έχει γυαλισμένη κάσα. Εδώ λεπτομέρειες απ’το βούρτσισμα

http://s24.postimg.cc/3o8mxn3jp/case_bourtsisma.jpg

Τελειώσαμε με την κάσα; Οχι φυσικα, έχουμε και την προστασία κορώνας! Που φυσικά και είναι επίσης custom δουλειά! Στην αρχή είχα δοκιμάσει ένα μεγαλύτερο crown guard με τον μοχλό κολλημένο στην κάσα, δεν μάρεσε και ευτυχώς βρήκα τα δύο που έβαλα. Εδώ λεπτομέρειες απ’το βούρτσισμα

http://s29.postimg.cc/whh4xed87/image.jpg

Φυσικά ένα πλέξι Τ24 ήρθε και έδεσε. Μαλλον δεν έδεσε ακριβώς γιατί πειράχτηκε το ύψος του για να φαίνεται στα μάτια μου πιο όμορφο :)

http://s28.postimg.cc/jmu1yfrd9/plexi.jpg

Όσο φτιαχνόταν η κάσα κτλ, ετοιμάστηκαν και οι δείκτες. Double pencil hands, έχουν μύτες κι απ’την δυο μεριές δηλαδή. Τους περιμενα πως και πως, ήρθαν και δεν μαρεσε το μεγεθος. Πίσω πάλι και στο περίμενε. Ηρθαν οι καινούριοι, φαίνονταν όκ, κάναμε μόνο κάτι τροποποιήσεις στο ύψος και στα τελείωματα. Εδώ ήθελε και μαστοριά μεγάλη να βγει το ίδιο χρώμα στους δείκτες με τα χρώματα του dial αλλα και οι βινταζ νότες.

http://s23.postimg.cc/stqxu2s1n/hands.jpg

Τώρα για την μηχανή υπήρχαν διάφορες επιλογές, μερικές απ’τις οποίες ήταν πραγματικά ενδιαφέρουσες (και πανάκριβες) όπως παλιές μηχανές της Rolex, Αngelus, Minerva και διάφορες Unitas 6497/6498.

http://s23.postimg.cc/xh8izj90b/angelus.jpg

http://s23.postimg.cc/5fuhlu3q3/helbros.jpg

Επέλεξα να πάω με την σίγουρη λύση μιας ΕΤΑ 6498 για να χω το κεφάλι μου ήσυχο. Οι μηχανές ελέγχθηκαν λεπτομερώς στην Ελλάδα και δουλεύουν άψογα, ενώ η χρονομετρία τους είναι επίσης τέλεια ακόμα και μετά το πρώτο 24ωρο. Εχουν αυτονομία, αν θυμάμαι καλά, 50 ώρες του Σπύρου και 49.5 η δικιά μου.

http://s24.postimg.cc/fk4kdaoqd/6498.jpg

Γενικά ένα απ’τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν ότι parts ταξίδευαν απο χώρα σε χώρα και όλα έπρεπε να περάσουν από μένα για το τελικό ΟΚ. Δεν υπήρχε περιπτωση να δεχτώ οτιδήποτε στα ρολόγια αν δεν το είχα ελέγξει πρώτα.

Και ενώ το ρολόι προχωρούσε, στο άλλο μέτωπο, στα παρελκόμενα, επικρατούσε χάος. Αλλά θα τα δούμε αυτά σε άλλο ποστ :)

Αποσυνδεδεμένος Centaur

• Paneristi Team
  • Paneristi Egiziano
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 14, 2016, 08:01:33 μμ »
Σε ότι αφορά τα παρελκόμενα οι στόχοι ήταν ξεκάθαροι, έπρεπε να ξεκινήσω με ένα ποιοτικότατο κουτί, που θα ήταν τουλάχιστον άξιο του ρολογιού. Βρήκα ένα πολύ όμορφο κουτί και έκανα κάποιες ερωτήσεις στον πωλητή. Ήμουν πραγματικά τυχερός γιατι όχι μόνο απαντούσε αμέσως αλλά μου δωσε το skype του και μιλάγαμε απο κει. Εκεί μου είπε μεταξύ άλλων κι ότι μπορεί να αναλάβει να μου κάνει ό,τι κουτί θέλω, αρκεί να του δώσω διαστάσεις, υλικά κτλ. Τότε κατάλαβα ότι είχε πάνω απο 50 διαφορετικά σχέδια απο κουτιά διαθέσιμα. Τον ρώτησα αν έχει παρόμοιο κουτί με αυτό της Panerai, δυστυχώς δεν είχε αλλά μου είπε ότι είναι σχετικά εύκολο να το κάνει. Για παράδειγμα, το εσωτερικό (σφουγγάρια, βελουδο κτλ) είναι πολύ εύκολο να γίνει αφού υπάρχουν ετοιμα τα υλικά από άλλα κουτιά ενώ το εξωτερικό χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Για να μην τα πολυλογώ, φτάσαμε στο σημείο (μετά απο 2 αποτυχημένα κουτιά, δυστυχώς) να έχω κουτί ξύλινο ποιοτικότατο με βελούδο στην βάση, με ωραίες μαύρες πλάκες από μέσα συν τα σφουγγάρια κτλ. Και μου έφτιαξε και το μαύρο εξωτερικό κουτί. Και το πιο δυσκολο μέρος, μου έβαλε και το logo με πρέσα στο μαύρο κουτί (φαίνεται 3d), στο ξύλινο κουτί, ακόμα και στο εσωτερικό βελούδο κάτι που κάνει μόνο σε μεγάλες παραγγελίες απο κατασκευαστές ρολογιών. Το να μιλάς και να χτίζεις μια σχέση με κάποιον όπως βλέπετε πάντα αποδίδει :)

Ενώ γινόταν όλα αυτά τα πάρε-δώσε για τα κουτιά, εγώ σχεδίαζα διάφορα πράγματα. Έφτιαχνα τα ταμπελάκια που θα έμπαιναν μέσα στα κουτιά. Αυτά τα έφτιαξα εδώ και είχα μάλιστα έτσι την ευκαιρία να γνωρίσω ένα πολύ καλό παιδί και μάστορα που με βοήθησε και στην εγχάραξη στις μπούκλες.

Έχοντας τις διαστάσεις των μαύρων κουτιών, μπορούσα επίσης να ψάξω και για χαρτόκουτα συν τα αυτοκόλλητα που θα έμπαιναν έξω στο χαρτόκουτο. Και έχοντας το χαρτόκουτο θα μπορούσα να ψάξω για τις τσάντες που θα τα χωρέσει. Ναι αλλά όχι οποιεσδήποτε τσάντες, έπρεπε να είναι ποιοτικές και έπρεπε ταυτόχρονα να έχουν το logo του Paneristi Hellas. Και τα 2 αυτά τα έφτιαξα Αθήνα και Πάτρα αντίστοιχα. Ειδικά το χρώμα του logo στις τσάντες με δυσκόλεψε πολύ.

Και μετά σκέφτομαι, ώπα, με τα λουράκια τι θα κάνω; Εγώ λουριά είχα σταματήσει να κάνω εδώ και καιρό αλλά για να γλυτώσω απο παραπάνω έξοδα είπα να κάτσω να κάνω 2 λουράκια. Αλλά κάτσε, γιατί 2; Ενα τέτοιο ρολόι, σκέφτομαι, θέλει τουλάχιστον 2 λουράκια. Και έτσι τα 2 έγιναν 4 συνολικά. Τα δέρματα φυσικά και έπρεπε να είναι ammo, οπότε έπεσαν οι παραγγελίες. Οταν πήρα τις φυσιγγιοθήκες δεν μπορούσα να ξεκινήσω με τίποτα, απλά δεν πήγαιναν τα χέρια. Ένα μήνα μου πήρε να τα φτιάξω, μια τα παράταγα μια τα άρχιζα. Τα έφτιαξα τελικά και ομολογώ ότι μου έφυγε μεγάλο βάρος όταν ολοκληρώθηκαν. 26αρια tubes επίσης ήρθαν στην ώρα τους και μπήκαν στα λουράκια.

Οι μπούκλες τώρα. Καταρχήν έπρεπε να βάλω την πρώτη μπούκλα του Paneristi Hellas, άρα το ένα λουράκι έγινε 26/24. Η άλλη μπούκλα θα ήταν ραμμένη στο french ammo οπότε αυτήν αποφάσισα να είναι χειροποίητη. Βρήκα λοιπόν ένα μηχανολόγο μηχανικό και μου την έφτιαξε. Η εγχάραξη έγινε από το παιδί που μου φτιαξε και τα ταμπελάκια.

Ένας Ιταλός ανέλαβε να μου φτιάξει τα αυτοκόλλητα ασφαλείας και το αυτοκόλλητο που θα κλείνει η τσάντα.

Κάπου τότε μου ήρθε και η ιδέα για το ψηφιακό πιστοποιητικό, λέω γιατί όχι. Η μεγάλη δυσκολία σε αυτό ήταν να πείσω τον προμηθευτή να μου τυπώσει αυτά που ήθελα στο εξωτερικό πλαστικό της κάρτας. Συνήθως αυτοί δεν ξεκινάνε τιποτα αν δεν υπάρχει μεγάλη παραγγελία. Ταυτόχρονα έφτιαξα και το έντυπο πιστοποιητικό και εκεί δημιουργήθηκε η ανάγκη να φτιάξω μια σφραγίδα.

Το ρολόι θα πρεπε να χει κάποιου είδους tag κι έτσι έψαχνα και προς τα κεινη την μεριά. Το ξύλινο tag ήταν αυτό που με κέρδισε και ο Λιθουανός κατασκευαστής με βοήθησε ιδιαίτερα. Και σαν επακόλουθο, σκέφτηκα να κάνω και μια σφραγίδα βουλοκέρι για να κλείνει το tag. Στην οποία παρεπιπτόντως απ’την άλλη μεριά έχω κολλήσει δέρμα για να φαίνεται και πιο ποιοτική.

Ναι αλλά χωρίς κάποιο φόλντερ που θα περιέχει τα πιστοποιητικά που πάω; Έφτιαξα λοιπόν μόνος μου το φόλντερ από ένα χαρτόνι με βάση τις εσωτερικές διαστάσεις του κουτιού. Τότε μου ρθε η ιδέα να φτιάξω και ένα βιβλιαράκι οδηγιών ώστε να ολοκληρώνει τα έγγραφα. Το βιβλιαράκι με παίδεψε πολύ και σε ότι αφορά το περιεχόμενο και σε ότι αφορά τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται για publishing. Βγήκε όμως πολύ ποιοτικό και αυτό με χοντρό χαρτί και πλαστικοποίηση.

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω έφτιαχνα/έπαιρνα και άλλες μικρολεπτομέρειες οπως τα πανακια, τα αυτοκόλλητα προστατευτικά στο καπάκι κι άλλα.

Τέλος, μια πάστα καθαρισμού και ένα λαδάκι ενυδάτωσης για τα λουράκια συμπλήρωναν το σετ ενώ το φοβερό κατσαβίδι της horotec με την hollow-ground μύτη, θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερο απ’το ΟΕΜ και το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Σορυ για το μακροσκελές κείμενο και τα πολλά ποστ, το κλείνω εδώ και αν κάποιος έχει απορίες, ευχαρίστως να του τις λύσω :)

Αποσυνδεδεμένος makfil

• Paneristi 42mm
  • *
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 14, 2016, 08:51:52 μμ »
Με λίγες γραμμές, κατάφερες να περιγράψεις όλη την περιπέτεια της υλοποίησης αυτού του καταπληκτικού αλλά και δύσκολου project αφού είχες βάλει σαν στόχο την τελειότητα.

Και πάλι συγχαρητήρια, για όλο αυτό τον ιδιόμορφο ... Γολγοθά  :)