Σκοπός μου είναι κάποιος που θα παρακολουθήσει αυτό το νήμα θα μπορεί να φτιάξει ένα λουράκι μόνος του.
Οταν ξεκίνησα δεν είχα βοηθεια απο κανέναν και ήταν δύσκολο, έψαχνα πληροφορίες σε αμερικάνικα φόρουμ που έφτιαχναν σέλες για άλογα

Τώρα πλεον τα χω παρατήσει αλλα είμαι σίγουρος κάποια στιγμή πάλι θα τα πιάσω. Εχω δείξει την "τεχνη" σε 4-5 άτομα και απο τότε που άρχισαν δεν το σταμάτησαν, άλλοι φτιάχνουν ζώνες, άλλοι πορτοφόλια και μπρελόκ άλλοι λουράκια. Θα μου έδινε ιδιαίτερη χαρά να το μάθουν περισσότεροι, το θεωρώ ένα από τα καλύτερα χόμπι που μπορεί να ασχοληθεί κάποιος. Κι όπως είπα αν του αρέσει, γιατί όχι ας ξεκινήσει να φτιάχνει ό,τι αγαπάει και επαγγελματικά, έλλειψη έχουμε

Τα θετικά με αυτό το χόμπι είναι ότι δεν χρειάζεσαι μεγαλη επιφανεια εργασίας, δεν κάνεις θόρυβο και δεν κάνεις σκουπίδια. Επίσης είναι φορητο χομπι, με μια τσαντα εργαλείων μπορείς να μεταφέρεις την πραμάτια σου όπου θες.
Με πολύ λίγα εργαλεία μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα λουράκι. Τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα όμως, δεν μπορείς να πάρεις ένα σετ απο κινέζικα, θα στεναχωρεθείς πολύ με τις αποτυχίες σου. Το που θα βρεις τα εργαλεία αυτά είναι από μόνο του μια πρόκληση, κάτι θα βρουμε όμως.
Παμε λοιπόν.
Το πρώτο που χρειάζεστε είναι ένα μικρό γραφείο με συρτάρια. Το γραφείο πρεπει να κρατάει καλά, γιατι θα κάνετε και καποια χτυπηματάκια με αυτό. Χωρίς συρτάρια θα γελάει ο κάθε πικραμένος. Θα έλεγα ότι ένα γραφείο με μήκος 1+ μετρο είναι αρκετο. Επίσης πάρτε μια μικρή καρεκλα με ροδάκια ή ένα σκαμπό με ροδάκια για να σας διευκολύνει να κάνετε κούμαντο τις διάφορες δουλειές.
Το 2ο πράγμα που χρειάζεστε είναι μια επιφανεια κοπής, αυτές οι πράσινες, μιά με μέγεθος 30x45cm είναι αρκετη. Πάρτε την καλύτερη που θα βρείτε (ναι έχουν διαφορα)
![https://www.kalogiannis.gr/images/styles/large/961-0049__[2].jpg?1613082607](https://www.kalogiannis.gr/images/styles/large/961-0049__[2].jpg?1613082607)
Πώς φτιάχνεται ένα λουράκι;
30x45 λοιπον --> αυτός είναι ο χώρος εργασίας σας όσο απίστευτο κι αν ακούγεται

Έπειτα χρειάζεστε ένα καλό κοπίδι. Με αυτό θα κοβετε τα δέρματα και μόνο αυτά. Πρεπει να είναι στιβαρό, να παίρνει λεπίδες και να μην εχουν καθόλου τζόγο. Προτιμήστε τις λεπίδες που είναι σαν τραπέζιο, utility knife blades ψαξτε.

Υπάρχουν ειδικά μαχαίρια για να κόβουν το δέρμα αλλα με αυτό που προτείνω θα είστε μια χαρά. Αγοράστε το καλύτερο που θα βρείτε, είναι σημαντικό. Το ίδιο και για τις λεπίδες.

made in Sheffield, England -> αγαπάμε Sheffield εχουν μεγαλη ιστορία, φοβεροι σιδεράδες.
Συνεχίζεται....