Τα Panerai είχαν φτιαχτεί για να δουλεύουν σε extreme συνθήκες. Πλέον όμως υπάρχουν τόσα πολλά references, τόσες πολλές επιλογές που το να βρει κανείς το απόλυτο toolwatch είναι επιστήμη 
Για μένα η άμεση απάντηση θα ήταν τα sub αλλά και πάλι δεν ξέρω. Όλα τα sub, τα 44ρια μόνο, με τιτάνιο μόνο κτλ. Και τα bronze, τι γινεται με αυτά;
Ποιο reference λοιπόν θεωρείτε το απόλυτο toolwatch;
Και να να βάλω λίγο παραπάνω πιπέρι, πόσο εύκολα χωράνε 2 Panerai toolwatch σε μια συλλογή;
Κώστα νομίζω πρέπει να διευκρινίσεις τι ορίζεις ως "tool watch" για να μη γίνουν παρεξηγήσεις.
Παράδειγμα: αν εννοείς tool watch, κάτι για να
τηγανίζεις τα αυγά σου το πρωϊ, νομίζω τα περισσότερα 47-άρια, κάνουν γι΄αυτή τη δουλειά.
Αν εννοείς tool watch για να κάνεις
εντύπωση στο Μέγαρο Μουσικής, ένα ωραίο Radiomir 42-άρι, είναι το κατάλληλο.
Αν εννοείς για
καταδύσεις, λογικά θέλεις ένα Submersible, για να βλέπει και πόση ώρα είσαι στο βυθό, μη ξεχαστείς και πνιγείς στο τέλος...
Do you get my point ?

Πάντως γενικώς θα έλεγα ένα αυτόματο (για να μη θέλει κούρδισμα), οπωσδήποτε με δευτερολεπτοδείκτη (για να έχεις συνεχή επιβεβαίωση ότι δουλεύει) και με περιστρεφόμενο bezel (για να κρατάς και χρόνο).
Οπότε λογικά, καταλήγω σε submersible.
Αν βάλεις και το παράγοντα να έχει χαμηλό βάρος, για να μη σε κουράζει, λογικά πάμε σε submersible από τιτάνιο. Για κωδικούς μη με ρωτήσεις, αρνούμαι να τους μάθω. Με το ζόρι θυμάμαι τα password για τα forum, τις τράπεζες και τα κινητά τηλέφωνα