Αποστολέας Θέμα: Συνεντευξη του Angelo Bonati στο Hodinkee  (Αναγνώστηκε 4072 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Paneristi Team
  • Paneristi Egiziano
Συνεντευξη του Angelo Bonati στο Hodinkee
« στις: Απριλίου 13, 2018, 01:43:58 πμ »
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180412/26ace7aea0bb3e2cb885ff72c48e01a7.jpg

https://www.hodinkee.com/articles/angelo-bonati-21-years-panerai-interview

Sent from my iPhone using Tapatalk
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

_batman_

• Επισκέπτης
Απ: Συνεντευξη του Angelo Bonati στο Hodinkee
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 14, 2018, 06:54:38 μμ »
Ο Angelo Bonati λέει arrivederci στην εταιρία της καρδιάς του, μετά από 21 χρόνια, τα 18 από τα 21 ως CEO.

Ο Bonati ήταν επικεφαλής των πωλήσεων της Cartier στην Ιταλία το 1997, όταν ο πρόεδρος της Richemont Johann Rupert τον επέλεξε ως τον πρώτο διευθυντή πωλήσεων της Panerai. Ο όμιλος Rendert Vendôme Luxury Group (ο οποίος τώρα αποκαλείται Richemont Group) Μόλις είχε αποκτήσει την Officine Panerai, του μικρού, αφανή ωρολογοποιού της Φλωρεντίας και πρώην προμηθευτή οργάνων χρονομέτρησης του ιταλικού ναυτικού.

https://hodinkee.imgix.net/uploads/images/1523295178894-r48677i3z1-e2e97326e6efc2f4b390624b976b219c/panerai_florence.jpg?ixlib=rails-1.1.0&auto=format&ch=Width%2CDPR%2CSave-Data&fit=crop&fm=jpg&q=55&usm=12&w=820&s=317e7740d490a7b9ca962a7e33cc11bd

Ο Bonati ήταν ο πρώτος υπάλληλος της Panerai της εποχής Vendôme / Richemont. Έγινε διευθύνων σύμβουλος του εμπορικού σήματος το 2000. Την 1η Απριλίου του τρέχοντος έτους, αποχώρησε, παραδίδοντας τα ηνία Panerai στον Jean-Marc Pontroué, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Roger Dubuis.

https://hodinkee.imgix.net/uploads/images/1523294749599-yjcjjmpyg2k-f960b8622ec57aa6a337c08dd4ff7aa6/Still_1_2000.jpg?ixlib=rails-1.1.0&auto=format&ch=Width%2CDPR%2CSave-Data&fit=crop&fm=jpg&q=55&usm=12&w=820&s=5a7e7539908c5eb0c7749819f2b59d92

Στην SIHH της Γενεύης τον Ιανουάριο συνάντησα τον Bonati και τον ρώτησα για της μέρες της Panerai υπό την ματιά της Richemont.

Στην αρχή, δεν είχαμε τίποτα. Είχαμε ένα ρολόι, το Luminor Marina , θυμάται ο Bonati. Ο Franco Cologni, επικεφαλής της Cartier στην Ιταλία, ήταν ο στενός σύμβουλος της Panerai και του Bonati και υπηρέτησε ως πρόεδρος της νέας εταιρείας. Έτσι, με αυτό το ρολόι, εμείς θα έπρεπε να δημιουργήσουμε κάτι... Είχαμε δύο επιλογές, λέει ο Bonati. Το ένα ήταν να πάμε για ένα γρήγορο χτύπημα, δηλαδή επενδύστε πολλά στη διαφήμιση, ανεβάστε την παραγωγή, κερδίστε χρήματα και στη συνέχεια πείτε ciao, δήλωσε ο Bonati. Η άλλη επιλογή ήταν να ακολουθήσουμε ένα όνειρο. Το όνειρο ήταν να δημιουργήσουμε ένα εμπορικό σήμα ξεκινώντας από το Luminor Marina Panerai. Και αυτό κάναμε!! Ο Bonati έγραψε ένα στρατηγικό σχέδιο τριών σελίδων για την επίτευξη πωλήσεων 25.000 ρολογιών σε τρία χρόνια με την εμπορία του ονόματος Panerai και με τη σύνδεση της ιστορίας της Panerai με τον ιταλικό στρατό. "Ήταν όμως ένα όνειρο, γιατί δεν είχαμε ακόμα τίποτα", λέει.

Ξεκίνησα τον Φεβρουάριο του 1997. Εκείνη την εποχή, ήμουν μόνος, σε ένα γραφείο, μία καρέκλα, έναν υπολογιστή, ένα δέντρο benjamin ficus, ένα παράθυρο, μία πόρτα, κανέναν βοηθό, πραγματικά τίποτα, μερικές φορές σκεφτόμουν: Τι κάνω εδώ;;; Άρχισα να ασχολούμαι με τα πάντα, την εγγύηση, την ποικιλία, τα πάντα... Διατηρούσε ένα ρολόι Panerai Luminor πάνω στο τραπέζι του μικρού γραφείου του και περιστασιακά το κοίταζε. Το ρολόι ήταν τεράστιο, με διάμετρο κάσας τα 44mm. Η μηχανή του ήταν η 6497 από την ETA, όχι καλά τελειωμένη. Γιατί μην ξεχνάτε ότι εκείνη την εποχή η ETA χρησιμοποίησε αυτή την μηχανή για εκπαιδευτικούς σκοπούς, όχι για πωλήσεις, γιατί ήταν μια παλιά μηχανή για τα ρολόγια τσέπης.

https://hodinkee.imgix.net/uploads/images/1523296341106-hoxtbwkhuyc-9fbb37d19539fe0f444bfd9d7137196d/marina2.jpg?ixlib=rails-1.1.0&auto=format&ch=Width%2CDPR%2CSave-Data&fit=crop&fm=jpg&q=55&usm=12&w=700&s=ba6c2d5d7e1ee37f0b68fc9bacad8056

Υπήρχε κάτι που σε αυτό το ρολόι, λέει ο Μπόνατι. Είπα στον εαυτό μου, Οι άνθρωποι είτε θα το αγαπήσουν είτε θα το μισήσουν, αυτό το ρολόι.  Ήξερα ότι δεν θα υπήρχε μέση λύση, ότι όταν το δείξω σε ανθρώπους αυτό το ρολόι, η αντίδραση θα ήταν "Αυτό είναι φανταστικό!" ή 'Αυτό είναι μαλακία!' αυτό ήταν το σενάριο που είχα μπροστά μου. Τελικά αυτός και ο Cologni αποφάσισαν να κάνουν μια δοκιμή στην ιταλική αγορά. "Παράξαμε 1.000 ρολόγια. Τα πήρα στη βαλίτσα μου και βγήκα στους δρόμους για να επισκεφθώ τους εμπόρους που ήξερα." Πολλοί ήταν πελάτες μου από τα χρόνια μου στη Cartier. Τους είπα, αυτό το ρολόι αντιπροσωπεύει ένα τρένο, αν θέλετε να πηδήσετε στο τρένο, ίσως να έχετε επιτυχία και μπορείτε να κερδίσετε χρήματα ή ίσως να μην κάνετε τίποτα και να χάσετε χρήματα. Φυσικά τα χρήματα για να αγοράσουν 30 ρολόγια Panerai, εκείνη την εποχή, δεν ήταν τίποτα λέει. Δύο ρολόγια Cartier με διαμάντια ήταν αρκετά για να καλύψουν αυτό το ποσό. Μερικοί άνθρωποι με ακολούθησαν, μερικοί άλλοι όχι, μου έλεγαν, Angelo, είσαι τρελός, όχι, όχι, δεν το θέλω, είναι πάρα πολύ μεγάλο, πάρα πολύ βαρύ!! Και γω απαντούσα, Εντάξει, μην πηδάτε στο τρένο, απλά καθίστε στην πόλη.
Τον Νοέμβριο του 1997, ξεκινήσαμε να στείλουμε τα 1.000 ρολόγια στους εμπόρους που με είχαν ακολουθήσει, και σε 10 ημέρες το τηλέφωνο άλλαξε από γκρι σε κόκκινο!! Επειδή οι άνθρωποι που παράγγειλαν αυτό το ρολόι, αυτοί που πίστευαν στο τραίνο αυτό, άρχισαν να τα πωλούν 30 τεμάχια σε μια εβδομάδα ή σε δύο εβδομάδες. Οι άνθρωποι συνέχιζαν να μου τηλεφωνούν: Angelo, χρειάζομαι 200, 300 κομμάτια από αυτά! Και γω απαντούσα όχι, όχι, όχι, έλα τώρα, μεταφέροντας το σοκ που αισθανόταν εκείνη τη στιγμή και ξεσπούσα σε γέλιο. Τους είπα σοβαρά, ότι δεν μπορούσα να τους προμηθεύσω ρολόγια μέχρι τον Ιούλιο του επόμενου έτους.  Εκείνοι ήταν δυσαρεστημένοι με αυτό! Γιατί τον Ιούλιο του επόμενου έτους με ρωτούσαν, και απαντούσα ειλικρινά, ότι πρέπει να παράξω αυτά τα ρολόγια!!

Τον ρώτησα αν η αντίδραση στα πρώτα ρολόγια τον εξέπληξε ή αν το περίμενε.

Απαντάει, Στο όνειρό μου το περίμενα αυτό, αλλά στο λογικό μέρος του μυαλού μου, ήμουν απλά έκπληκτος. Σταμάτησε. Αλλά ξέρετε, αν δεν ονειρεύεστε, δεν συνειδητοποιείτε ότι για να συνειδητοποιήσετε κάτι, θα πρέπει να ονειρευτείτε στην αρχή, αλλιώς, πώς μπορείτε να διορθώσετε την τελική πράξη; Πρέπει να έχετε ένα όραμα, να ονειρεύεστε!! Σύντομα άρχισε να πωλεί σε αγορές εκτός Ιταλίας. Ο Bonati μου είπε, Πήρα τη μαγική βαλίτσα μου, και ξεκίνησα να περιοδεύω σε όλο τον κόσμο, να ανοίξω σημεία πώλησης. Την άνοιξη του 1998, η Panerai έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην έκθεση SIHH. Εμείς αναπαρήγαμε τον πύργο ενός υποβρυχίου στη μέση του σαλονιού. Οι άνθρωποι τρελάθηκαν. Οι δημοσιογράφοι και οι έμποροι κάνανε ουρά για να μας επισκεφτούν!!! Ο Bonati είχε μια μικρή αίθουσα πωλήσεων στο περίπτερο της Cartier. Ήμουν ο γκουρού Ali Baba λέει. Επειδή όλοι ερχόντουσαν και έλεγαν, Αχ, μπορούμε να αγγίξουμε, μπορούμε να δούμε, μπορούμε να έχουμε; Συνέχισα να λέω στον εαυτό μου, Αυτό είναι τρελό. Αυτό είναι αδύνατον!!! Πυρετός για την Panerai!!! Το 1998, η Panerai παρήγαγε περίπου 6.000 ρολόγια, λέει ο Bonati. Για να προωθήσει την νεοεισερχόμενη τότε μάρκα, ο Bonati είχε προτρέψει τους εμπόρους του να βάλουν τα ρολόγια του στα παράθυρα των καταστημάτων τους!! Το πρόβλημα ήταν, μόλις έστελνα το ρολόι σε έναν έμπορο, το ρολόι πουλιόταν αμέσως. Έτσι για δύο χρόνια, δεν είχαμε ποτέ ρολόγια στα παράθυρα!!!

Το 1998, ο Bonati αποφάσισε να ανταμείψει τους εμπόρους που άρπαξαν την ευκαιρία να ανέβουν στο τρένο της Panerai.

Στην αρχή, όταν πήραμε το απόθεμα από την Officine Panerai, βρήκαμε 60 μηχανισμούς από τη Rolex, 16 lignes. Αλλά δεν έδειχαν σε καλή κατάσταση, επειδή ήταν σκονισμένες, κλπ. Και οι άνθρωποι με ρώτησαν Πρέπει να τις πετάξουμε; Τι θέλεις να κάνουμε με αυτές; Τους λέω: Όχι. Είναι Rolex, δώστε τες σε εμένα!! Τελικά αυτές ήταν new old stock και ήταν ο μηχανισμός 618 της Rolex, από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο!! Ο Bonati τους έβαλε να τις καθαρίσουν και να τις βάλουν σε κάσα από πλατίνα και έτσι δημιούργησε την πρώτη ειδική συλλογή της Panerai (special collection) Το PAM 21, ένα αντίγραφο του ρολογιού 3646 που δημιούργησε η Rolex για την Panerai, μεταξύ 1940 και 1944. Τα ρολόγια αυτά ήταν έτοιμα για πώληση τα Χριστούγεννα του 1998.

https://hodinkee.imgix.net/uploads/images/1523295400796-396rkw4xqkf-908713d9cb33a51267753a63f9b83f60/pam21.jpg?ixlib=rails-1.1.0&auto=format&ch=Width%2CDPR%2CSave-Data&fit=crop&fm=jpg&q=55&usm=12&w=1200&s=525027611f0b493de8c2747eb987fce8

Τηλεφώνησα στους πελάτες μου, λέει ο Bonati. Αυτή τη φορά δεν έχω τρένο, έχω ένα σούπερ μπόνους για εσάς... Έχω ένα ρολόι από πλατίνα για να σας πουλήσω, όχι περισσότερο, επειδή σποτελεί μέρος από 60 ρολογια που παράγουμε από πλατίνα... Η τιμή του ρολογιού ήταν περίπου 38 εκατομμύρια ιταλικές λιρέτες, που αντιστοιχούσαν σε περίπου 23.000 ευρώ σήμερα! Μερικοί άνθρωποι είπαν, όχι, όχι, δεν το θέλω αυτό!! Και κάποιοι άλλοι είπαν, Εντάξει, αν το στείλεις, πρέπει επίσης να μου στείλεις 10 Luminor Marina ακόμα! Τους είπα, Όχι, δεν θα σου δώσω 10 Luminor Marina! Θα σου δώσω μόνο αυτό το ρολόι! Αυτό είναι ένα μπόνους!!! Έτσι, και πάλι, όταν αυτό το ρολόι έφτασε στα καταστήματα, εξαντλήθηκε αμέσως!!! Και το ποσό των χρημάτων που κερδίσαμε ήταν μεγαλύτερο από το ποσό που πληρώσαμε για την εξαγορά της Panerai. Με λίγα λόγια, πληρώσαμε για την εξαγορά της Panerai τόσα όσα κερδίσαμε από ένα ρολόι των 60 κομματιών (εννοεί το Pam 21) Το 2012, ο Rupert είπε στους οικονομικούς αναλυτές, Η πιο κερδοφόρα επιχείρηση μας είναι πιθανώς η Panerai, όπου πληρώσαμε λιγότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια!!

Ξεκινήσαμε να μεγαλώνουμε, λέει ο Bonati. Η Panerai έγινε η πιο hot μάρκα στον κόσμο του ρολογιού!! Ο ανεξάρτητος ιστότοπος Paneristi.com ξεκίνησε το 2000. Μέχρι το 2002, η παγκόσμια ζήτηση υπερέβαινε κατά πολύ την ετήσια παραγωγή 30.000 τεμαχίων της Panerai. Οι παραγγελίες που έγιναν στην έκθεση SIHH του 2002 χρειάστηκαν δύο χρόνια για να ολοκληρωθούν!!

Προσπάθησα να το μεταφράσω για να είναι πιο εύκολο για όλους!! γιατί θεωρώ τον Bonati τον σημαντικότερο άνθρωπο της εταιρίας! ελπίζω να είναι καλό το αποτέλεσμα!

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Paneristi Team
  • Paneristi Egiziano
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 14, 2018, 07:01:09 μμ »
Μπραβο Δημητρη!!!!
Πολυ καλα εκανες, εξαιρετικη ενεργεια!! :m0121:

Σ ευχαριστω!!! ;)

Αποσυνδεδεμένος dgl

• Paneristi Club
  • Paneristi Egiziano
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 22, 2018, 08:51:19 μμ »
Δημήτρη πολύ καλή η προσπάθεια. Ευχαριστούμε!

_batman_

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 22, 2018, 10:24:11 μμ »
Δημήτρη πολύ καλή η προσπάθεια. Ευχαριστούμε!
Να σαι καλα Μητσαρα! χαθηκαμε!! πρεπει να πιουμε καφε αλλα ειναι δυσκολες μερες ακομα! τρεχω ενα προτζεκτ και με κραταει αρκετες ωρες στο γραφειο και μετα το 8ωρο μου! αλλα με την πρωτη ευκαιρια θα σε παρω!  :coolcheers: :coolcheers:

Αποσυνδεδεμένος aris2176

• Paneristi Egiziano
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 23, 2018, 06:59:58 πμ »
Μπράβο Δημήτρη!

Sent from my iPad using Tapatalk

_batman_

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 23, 2018, 07:12:57 μμ »
Μπράβο Δημήτρη!

Sent from my iPad using Tapatalk
Να σαι καλά Άρη!!

Sent from my Huawei P8 using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Paneristi Team
  • Paneristi Egiziano
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 31, 2020, 03:36:18 πμ »
Συνεντευξη του mr. Angelo Bonati sto WatchTime!!

http://www.watchtime.com/featured/angelo-bonati-panerai-ceo-retired-interview-richemont/?mc_cid=273812565b&mc_eid=74afa702dd

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Paneristi Club
  • Paneristi Egiziano
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 31, 2020, 09:57:21 πμ »
Ο Bonati βρέθηκε στο τιμόνι μιας εταιρίας τη στιγμή που με το ζόρι ήταν εταιρία ή ήθελαν να την κάνουν.

Αυτό που κατόρθωσε σε πάρα πολύ μικρό διάστημα, με τα σημερινά δεδομένα είναι ακατόρθωτο.
Όταν ανέλαβε μπορούμε με το ζόρι να θεωρήσουμε πως η Panerai ήταν άξια σημασίας.

Ακόμη και η κοινότητα Paneristi, δημιουργήθηκε εκ των υστέρων.

Μόνο να φανταστώ μπορώ, το να ξεκινάς και να χτίζεις κάτι τόσο μεγάλο και κάποια στιγμή να το αφήνεις.
Είτε γιατί έτσι κρίνεις εσύ ή γιατί άλλοι το έχουν αποφασίσει.
Once a Paneristi, always a Paneristi

_batman_

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 31, 2020, 01:29:13 μμ »
Απλά τρομερός και υπέροχος! Τα λόγια περισσεύουν... Γιαυτό έχει μεγάλη σημασία να αγαπάς τη δουλειά σου!