Αποστολέας Θέμα: Περιποίηση και καθαρισμός λουριών  (Αναγνώστηκε 4339 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Paneristi Club
  • Paneristi Egiziano
Περιποίηση και καθαρισμός λουριών
« στις: Ιουνίου 13, 2017, 09:54:47 μμ »
Καλό θα είναι οι παλιότεροι του αθλήματος αλλά και ειδικοί στην κατασκευή λουριών, όπως ο Κώστας και ο Γιώργος να μας διαφωτίσετε.

Το δερμάτινο λουρί στη μορφή που το παίρνουμε aftermarket θεωρητικά δεν έχει τέλος ζωής.
Η ζωή του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίο θα το μεταχειριστούμε εμείς οι ίδιοι.

Αν κρίνω από το Γιωρίκα που μάλλον 12μήνες το χρόνο φοράει τα Πανέρια του με δερμάτινα λουριά, μάλλον και το ότι ο ιδρώτας τα καταστρέφει είναι θέμα που ξεπερνιέται.

Κάτι που παρατήρησα στα δικά μου λουριά, είναι πως η κλωστή εσωτερικά του λουριού έχει αλλάξει χρώμα, εκεί που ακουμπά το χέρι μου.

Επομένως όσον αφορά την καθαριότητα, φροντίδα και περιποίηση.
-Τι υλικά πρέπει να χρησιμοποιούμε
-Συχνότητα καθαρισμού
-Πρέπει το δέρμα να "ξεκουράζεται" μετά από φόρεμα?
-Άλλα tips

Once a Paneristi, always a Paneristi

Αποσυνδεδεμένος merlon

• Paneristi 47mm
Απ: Περιποίηση και καθαρισμός λουριών
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 13, 2017, 10:05:11 μμ »
Καλό θα είναι οι παλιότεροι του αθλήματος αλλά και ειδικοί στην κατασκευή λουριών, όπως ο Κώστας και ο Γιώργος να μας διαφωτίσετε.

Το δερμάτινο λουρί στη μορφή που το παίρνουμε aftermarket θεωρητικά δεν έχει τέλος ζωής.
Η ζωή του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίο θα το μεταχειριστούμε εμείς οι ίδιοι.

Αν κρίνω από το Γιωρίκα που μάλλον 12μήνες το χρόνο φοράει τα Πανέρια του με δερμάτινα λουριά, μάλλον και το ότι ο ιδρώτας τα καταστρέφει είναι θέμα που ξεπερνιέται.

Κάτι που παρατήρησα στα δικά μου λουριά, είναι πως η κλωστή εσωτερικά του λουριού έχει αλλάξει χρώμα, εκεί που ακουμπά το χέρι μου.

-Συχνότητα καθαρισμού
-Άλλα tips
Αν κρινω απο τα παπουτσια

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος merlon

• Paneristi 47mm
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 13, 2017, 10:06:43 μμ »
Αν κρινω απο τα παπουτσια

Συγνωμη για πριν...αν κρινω απο τα παπουτσια το μωρομαντηλο ειναι τελειο. Και το glycine με μωρομαντηλο περιστασιακα.

Αποσυνδεδεμένος pontios

• Paneristi 45mm
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 13, 2017, 10:36:22 μμ »
Αφού θα κολλήσεις την αρρώστια, απόλαυσέ την!

Τα λουριά που παίρνουμε από τους μαστόρους είναι πρακτικά αθάνατα.
Φόρα τα, γούσταρέ τα  και δες το χρόνο και τις στιγμές να διαμορφώσουν το χαρακτήρα τους και την αίσθησή σου με αυτά!
Μη σκας!
Άσε το λουρί να πάρει το χαρακτήρα σου!

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Paneristi Team
  • Paneristi Egiziano
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 13, 2017, 10:50:01 μμ »

-Συχνότητα καθαρισμού
-Άλλα tips

Στρατο η ζωη ενος λουριου απο το πρωτο πραγμα που εξαρταται ειναι η ποιοτητα του δερματος και η επεξεργασια που εχει υποστει.
Τα καλα λουρια προερχονται απο καλης ποιοτητας και πολυ καλα επεξεργασμενα δερματα.
Η ολη διαδικασια κραταει αρκετο καιρο, ισως και πολλους μηνες και μαλιστα η ''περιποιηση'' τους γινεται με διαφορα ''μαντζουνια''.
Αυτα τα καλα λοιπον δερματα, δεν εχουν αναγκη καποια ιδιαιτερη περιποιηση.
Μαλιστα η συσταση που μου ειχε κανει κατ ιδιαν η Σιμονα ηταν να χρησιμοποιω .....νιβεα!!
Η αληθεια ειναι οτι μεχρι τωρα δεν εχω βαλει κατι στα λουρια μου και μπορω να σου πω οτι δεν εχω παρατηρησει καποια αλλοιωση.
Τα μονα λουρια που μου εχουν χαλασει ηταν του Tag (monza) & του Ω (planet ocean) μετα απο αρκετα χρονια χρησης και χωρις καμμια βοηθεια εκ μερους μου.

Μου κανει εντυπωση για το λουρι που λες οτι παρατηρησες προβληματακι.
Τι λουρι ειναι;
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Paneristi Club
  • Paneristi Egiziano
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 13, 2017, 11:23:30 μμ »
Σπύρο κανένα πρόβλημα που να οφείλεται στο δέρμα ή τον κατασκευαστή δεν έχω παρατηρήσει.

Αυτό που είπα είναι πως βλέπω ότι η κλωστή από μπεζ, παίρνει μια πιο έντονη απόχρωση.
Δεν καθιστά προβληματικό το λουρί, μιας και είναι ακριβώς ότι παρατηρώ και στα πουκάμισα μου σε γιακά/μανσέτες.

Θέματα όπως αυτό που αναφέρω έχουν να κάνουν σχεδόν κατά κύριο λόγο με τον ιδρώτα του καθενός μας.
Ο οποίος αλλάζει από άτομο σε άτομο και το pH του ευθύνεται για φαινόμενα όπως το παραπάνω.

Δεν έχω κανένα θέμα με την πατίνα που θα αναπτύξει κάθε λουρί.
Αυτή είναι επιθυμητή κι ευπρόσδεκτη.

Περισσότερο η μακροζωία και η καθαριότητα του λουριού είναι που με απασχολούν ;D

Αποσυνδεδεμένος Centaur

• Paneristi Team
  • Paneristi Egiziano
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 14, 2017, 10:11:53 πμ »
Απ'την δικιά μου μεριά πιστεύω ότι είναι πολλοί οι παράγοντες που θα καθορίσουν την μακροζωία ενός λουριού:

Κατασκευαστής
- Ποιότητα δέρματος
- Ποιότητα βαφής
- Ποιότητα επεξεργασίας κατά το φινίρισμα
- Ποιότητα νήματος
- Γενική ποιότητα κατασκευής

Χρήστης
- Καταπόνηση
- Τρόπος που το φοράμε
- Καθημερινή καθαριότητα
- Σέρβις (μεγάλο - μικρό) :D

Κατά κανόνα, ένα καλοκατασκευασμένο λουράκι απο καλό δέρμα θα αντέξει στον χρόνο χωρίς παρέμβαση απ'τον ιδιοκτήτη του (το αντίστροφο δεν ισχύει). Το θέμα όμως δεν είναι αν θα αντέξει 10 χρόνια (τόσο και περισσότερο αντέχουν και τα καθίσματα απ'τα αυτοκίνητα) αλλά αν θα αντέξει μια ζωή και αν θα γεράσει ομοιόμορφα δημιουργώντας μια όμορφη πατίνα.

Αν βρω χρόνο θα εξηγήσω το καθένα απ'τα παραπάνω αλλα γενικά τα λουριά χρειάζονται φροντίδα. Και όταν λέμε φροντίδα εννοούμε 2 βασικά πράγματα: α) καθαρισμό και β) ενυδάτωση. Γι'αυτό και δεν συμφωνώ καθόλου με την νιβέα της Σιμόνας γιατί χωρίς καθαρισμό θα σφραγίσουν οι πόροι του δέρματος και σταδιακά θα έχουμε ένα άλλο λουράκι απο αυτό που πήραμε. Πρώτα καθαρίζουμε και μετά ενυδατώνουμε. Τα προϊόντα για καθαρισμό/ενυδάτωση είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες απ'τους σαμαράδες και άλλους του είδους, δεν χρειαζεται πιστεύω να ανακαλύψουμε τον τροχό στα λουράκια.

Σπύρο, δεν θυμαμαι αν είχες βάλει φωτογραφίες απ'τα προϊόντα που είχα βάλει μέσα στο κουτί του ρολογιού που φτιάξαμε, είναι ότι καλύτερο για αυτή την δουλειά.

Στράτο, αν βάλεις μια φωτογραφία θα καταλάβω αλλα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η κλωστή έχει σκουρύνει απ'τον ιδρώτα, πολλές είναι οι πιθανότητες να έχει τραβήξει χρώμα απ'την βαφή του λουριού λόγω του ιδρώτα. Και εδώ να τονίσω ότι όλα τα λουράκια ξεβάφουν, άλλα περισσότερο άλλα λιγότερο.

From AB on 2020-07-20 16:18:
"Dear all Paneristi Hellas,
Let me say that I am emotion seeing what u did for this fantastic brand. Each detail is take inspiration from the story and from your passion. I will keep every think in my special memory.What to say? Well made, we’ll done well passion."

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Paneristi Club
  • Paneristi Egiziano
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 14, 2017, 10:57:46 πμ »
Μια τέτοια απάντηση ήθελα ;) ;)

Κώστα αναφέρεσαι σε αυτά να φανταστώ.
Το πλαστικό κουτάκι έχει μέσα κάτι επίσης χρήσιμο?

http://preview.ibb.co/bW18Dv/4.jpg

Αν δεν σου κάνει κόπο πες και δυο λόγια για τη διαδικασία καθαρισμού/ενυδάτωσης.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Paneristi Team
  • Paneristi Egiziano
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 14, 2017, 03:49:30 μμ »
Μια τέτοια απάντηση ήθελα ;) ;)

Κώστα αναφέρεσαι σε αυτά να φανταστώ.
Το πλαστικό κουτάκι έχει μέσα κάτι επίσης χρήσιμο?

http://preview.ibb.co/bW18Dv/4.jpg

Αν δεν σου κάνει κόπο πες και δυο λόγια για τη διαδικασία καθαρισμού/ενυδάτωσης.

Το πλαστικο κουτακι εχει ενα σουπερ κατσαβιδακι!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος DimGR

• Paneristi 42mm
  • *
  • therelumer.com
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 22, 2017, 08:33:11 μμ »
το μονο μειον οτι αυτα θα σκουρηνουν το οποιο δερμα

απο την αλλη , ποσο συχνα ειναι το ιδανικο για μια περιποιηση σπα