Καλημέρα

Το PAM της ημέρας
Το PAM της ημέρας
Δημήτρη το Eilean νομίζω πάει στον καρπό σου, και σαν ρολόϊ καθαυτό είναι πανέμορφο.
Κωνσταντίνε,
Αυτό καλά κάθεται, και όμορφο είναι, και ο καρπός μου καλά το υποστηρίζει ... αλλά τα μάτια δυσκολεύονται.
Θέλω το ρολόι να μου φτιάχνει την οπτική. Να το βλέπω και να μην με ενοχλεί τίποτα ή τουλάχιστον να με ενοχλεί κάτι λιγότερο σημαντικό από το μέγεθος.
Ίσως είναι και θέμα συνήθειας, ίσως είναι στο μυαλό, θα δείξει.
Νομίζω όμως, χωρίς να επιμένω, ότι είναι θέμα συνολικής παρουσίας στον καρπό, είναι θέμα σχήματος και σχεδιαστικής αρμονίας.
Το AP Offshore είναι εξίσου μεγάλο αλλά έχει τελείως διαφορετική συνολική παρουσία και δεν με ενοχλεί το μέγεθός του, το αντίθετο.
Τα 42άρια Radiomir με την 1940 κάσα έχουν τελείως διαφορετική παρουσία από το Eilean, όχι μόνο εξαιτίας της διάστασης και του όγκου αλλά του συνολικού σχεδιασμού. Μου αρέσουν πάρα πολύ και θεωρώ πως δεν είναι τυχαίο ότι o Laurent Ferrier έβγαλε το Galet square, που μοιάζει πολύ με Radiomir 1940, στα 41mm. Ναι, δεν πρόκειται για άγριο εργαλείο, για σούπερ σπορ ρολόι που θα ανεχτεί πολλές καταπονήσεις κτλ. αλλά από την άλλη, το δικό μου ζητούμενο δεν είναι ένα tool sport watch αλλά ένα όμορφο ρολόι με σχεδιαστική αρμονία και ωραία παρουσία πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την παράδοση μίας εταιρείας.

Το PAM της ημέρας
Το PAM της ημέρας

Το PAM της ημέρας
Το PAM της ημέρας