Αποστολέας Θέμα: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ?  (Αναγνώστηκε 302 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντινος

• Paneristi 42mm
  • *
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ?
« στις: Νοεμβρίου 23, 2025, 01:22:06 μμ »
Καλημερα!
Θα προσπαθησω να σας μεταφερω οσο πιο διεξοδικα γινεται το θεμα που αντιμετωπιζω.
Κατοχος ενος 1392 με την P9010 (με hacking), αγορασμενο καινουργιο απο τον Κεσσαρη τον Δεκ του 2021.
Καποια στιγμη παρατηρησα πως το ρολοι σταματουσε νωριτερα απο οσο εγω υπολογιζα ,με δεδομενο πως η αυτονομια του ειναι 72 ωρες.
Το γραφω αυτο διοτι η εμπειρια μου με αλλα αυτοματα ρολογια (απο το 1995) ηταν διαφορετικη, δηλαδη, με κανονικη χρηση, αυτα εδιναν την αυτονομια που οριζε ο κατασκευαστης τους.
Παρολαυτα ΔΕΝ ημουν απολυτα βεβαιως πως κατι δεν πηγαινε καλα με το 1392.
Καποια στιγμη το ρολοι σταματησε αιφνιδιαστικά, ειχα την εντυπωση πως ο χρονος στο χερι μου ηταν αρκετος για να λειτουργει ακομα...
Επισκεψη στο Service του Κεσσαρη, εξηγησα την κατασταση κ το ρολοι εφυγε για Μιλανο.
Το παρελαβα σε ευλογο διαστημα κ ολα καλα.
Στο εγγραφο που συνοδευει το ρολοι ΔΕΝ αναγραφεται καποια δυσλειτουργια που διορθωθηκε!

Μετα απο 1 χρονο περιπου παρατηρω την ιδια συμπεριφορα.
Εκ νεου επισκεψη στο Service, εξηγω την κατασταση κ ζητω να παει το ρολοι στην Ελβετια, κατι που τελικα ΔΕΝ γινεται κ το ρολοι παει παλι στο Μιλανο.
Επιστροφη στην Αθηνα κ αυτη τη φορα στο εγγραφο που συνοδευει το ρολοι υπαρχει αναγραφη πως στο ρολοι εγινε full service.

Και ερχομαστε στο Νοε του 2025 οπου κ παλι εχω το ιδιο θεμα.
Πριν ξαναπαω στο service θα ηθελα τις αποψεις σας.

Πρεπει ταυτοχρονα να επισημανω πως.
α) Το ρολοι με manual winding εχει αυτονομια 78 ωρες!!!
β) Αναρωτιεμαι μηπως δεν φοραω το ρολοι αρκετες ωρες?Γιατι ομως τα αλλα 3 αυτοματα που εχω με την ιδια χρηση ειναι ΟΚ?
γ) Το ρολοι κουρδιστηκε στις 29/10 γιατι παλι σταματησε χωρις εγω να το περιμενω, εκτοτε δουλεψε σε καθημερινο rotation (3 ωρες την ημερα).προχθες(21/11) φορεθηκε 7 ωρες κ χτες το απογευμα (22/11) σταματησε δινοντας 15 ωρες αυτονομιας.
δ) Εχω την αισθηση πως η κινηση του χεριου σε επιπεδο πινω καφε κ χαζολογαω δεν ειναι αρκετη να δωσει ενεργεια στο ρολοι....
ε) Μηπως ειμαι κατα φαντασια ασθενης?

Ευχαριστω για την υπομονη...

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Paneristi Club
  • Paneristi Egiziano
Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ?
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 25, 2025, 10:31:32 μμ »
Κωνσταντίνε, πριν ανησυχήσεις καλό θα ήταν να δεις το ρολόι φορώντας το κανονικά.
Επίσης θα μπορούσες να απευθυνθείς και σε κάποιον ωρολογοποιό για να κάνει έναν έλεγχο.

Εγώ αν αντιμετώπιζα κάτι παρόμοιο, από τη στιγμή ειδικά που το ρολόι έχει πάει στο σέρβις 2 φορές, θα ήταν να παρατηρούσα διεξοδικά τη συμπεριφορά του όταν μου το επέστρεφαν.
Δεν είναι απίθανο να μην έγινε κάτι σωστά, το θέμα είναι όμως να το αντιληφθείς όσο συνεχίζει να σε καλύπτει η εγγύηση του σέρβις.

Once a Paneristi, always a Paneristi

• Paneristi 42mm
  • *
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 26, 2025, 09:53:02 πμ »
Στρατο ευχαριστω για την απαντηση!

Η εικονα που εχω σχηματισει ειναι πως η χαλαρη κινηση του καρπου σε συνδυασμό με 3-4 ωρες χρησης την ημερα δεν ειναι αρκετη να δωσει ενεργεια στο ρολοι.
Ειναι επισης απολυτως βεβαιο πως η εντονη κινηση διαμορφωνει αλλη -μεγαλύτερή- αυτονομια.
Φαινεται πως ο ροτορας του 1392 ειναι "βαρυς" ,σε αντιθεση με αλλα ρολογια μου, που η χαλαρη χρηση προσδιδει την αναμενομενη αυτονομια τους. (Καπως ετσι το αισθανομαι αλλα τεχνικα θεματα δεν γνωριζω)
Επισης, το ιδιο θεμα αντιμετωπιζουν κ αλλοι κατοχοι με την ιδια η παρομοιας φιλοσοφιας καλιμπρα,(ιντερνετικη ερευνα) αλλα ασφαλες συμπερασμα δεν βγαζω.
Την τελευταια φορα στο service του Κεσσαρη, με ενημέρωσαν πως λογω της P 9010 , ΔΕΝ εχουν εξουσιοδοτηση να κανουν κατι,παρα μονο να δουν εαν ειναι μαγνητισμενο. (Που δεν ηταν). Οποτε μονοδρομος η αποστολη στο service στο Μιλανο.
Δεν γνωριζω ποιος θα μπορουσε να κανει εναν ελεγχο, εδω στην Αθηνα...

Ευχαριστω κ παλι!

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Paneristi Club
  • Paneristi Egiziano
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 28, 2025, 06:28:54 μμ »
Κωνσταντίνε δυστυχώς στο θέμα του τεχνικού δεν μπορώ να βοηθήσω.
Δεν είμαι Αθήνα και δεν ξέρω που θα μπορούσες να απευθυνθείς.
Εγώ πάντως αυτό θα επεδίωκα να κάνω.

Έκανες απόπειρα να επικοινωνήσεις τη συγκεκριμένη κατάσταση στο κατάστημα του Κέσσαρη ή απευθείας στην μπουτίκ πλέον?
Once a Paneristi, always a Paneristi

• Paneristi 42mm
  • *
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 01, 2025, 09:37:30 πμ »
Καλημερα Στρατο!

Οχι, δεν εχω κανει καποια επαφη με το service, ουτε με τη μπουτικ.
Εαν με βγαλει ο δρομος μου θα περασω να δω εαν μπορει το service να κανει εναν ελεγχο.(Την τελευταια φορα μου ειχαν πει πως περιμεναν εξουσιοδοτηαη απο την Panerai για ελεγχο-service στην 9010, οποτε ισως να εχω κατι νεο).
Τις τελευταιες μερες, το ρολοι περναει περισσοτερο χρονο στο χερι μου κ φαινεται να ειναι οκ.