Αποστολέας Θέμα: Το τέλος των κλασικών ωρολογοποιών;  (Αναγνώστηκε 62 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Centaur

  • Paneristi Team
  • Paneristi Egiziano
  • *****
  • Μηνύματα: 1114
Το τέλος των κλασικών ωρολογοποιών;
« στις: Σεπτέμβριος 22, 2018, 11:41:20 πμ »
Με αφορμή 2 κουβέντες που άλλαξα χθες με τον Frederic, τον υπεύθυνο για την αναπτυξη των μηχανισμών στην Panerai, σκέφτηκα το εξής. Τι ακριβώς προσφέρουν πλέον οι κλασικοί ωρολογοποιοί στην αναπτυξη μια μηχανής ρολογιού εκτός του τεχνίτη για την συναρμολόγηση, την επισκευή και το σέρβις των μηχανών; Ίσως και τίποτα παραπάνω. Ισως εχουν περιοριστεί στην καλύτερη στον ρόλο που έχει ένας δοκιμαστής αυτοκινήτων, να λέει την γνώμη του για μερικές βελτιώσεις κτλ.

Ολη η ανάπτυξη γίνεται πλέον απο απόφοιτους καποιας πολυτεχνικής σχολής, κυρίως Μηχανολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Και σε αυτούς πλέον ανήκουν όλες οι πατέντες σχετικά με τους μηχανισμούς ρολογιών. Τα one man show τυπου George Daniels φαίνεται ότι έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο αν δεν έχουν εκλείψει εντελώς. Στην αναπτυξη πλέον κυριαρχουν εργαλεία και μεθοδολογίες 3D σχεδιασμού, 3D εκτύπωσης, επιστήμης των υλικών κτλ.

Εδώ και αιώνες οι ωρολογοποιοι ήταν αυτοί που εφτασαν το μηχανικό ρολόι εδώ που το έφτασαν. Αμφιβάλλω όμως αν μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν. Μήπως τελικά οι ωρολογοποιοι του μέλλοντος δεν είναι ωρολογοποιοι;

http://www.alb-watches.com/images/p/pen/PEN-AT-05-01-Horology_Workshop_Alb_3d_Printing_Watch.jpg
Το τέλος των κλασικών ωρολογοποιών;
Το τέλος των κλασικών ωρολογοποιών;