Αποστολέας Θέμα: Υδατοστεγανότητα εκεί που δεν το περιμένεις!  (Αναγνώστηκε 2077 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Centaur

• Paneristi Team
  • Paneristi Egiziano
Υδατοστεγανότητα εκεί που δεν το περιμένεις!
« στις: Σεπτέμβριος 15, 2016, 06:30:22 μμ »
Για την υδατοστεγανότητα πολλά έχουν γραφτεί και δεν χρειάζεται να τα αναλύσουμε όλα ένα ένα. Για μένα κοινή λογική χρειάζεται, αν ένα ρολόι λέει 30-50 μέτρα δεν πας για βουτιές, αν λέει 100 και πάνω είσαι κομπλέ. Ούτε δύτες είμαστε οι περισσότεροι ούτε υποβρύχια, ένα μπανάκι και μια βουτιά θα κάνουμε.

Τώρα αυτοί που βουτάνε στα 30 μέτρα άντε 40 ξέρουν καλύτερα τι πρέπει να κάνουν, ποια ρολόγια να φοράνε και πώς πρεπει να τα συντηρούν.

Το θέμα μου εμένα είναι τι γίνεται με την υδατοστεγανότητα όταν το ρολόι ΔΕΝ είναι έτοιμο για βουτιά!! Και εξηγούμαι. Φόραγα το Magrette (microbrand, 500μέτρα) και ρίχνω την βουτιά μου (των εγκαινίων, αυτήν που πρωτομπαίνεις στην θάλασσα). Ε και με τρόμο συνειδητοποιώ ότι η κορώνα ήταν ξεβιδωμένη (έχω την τρέλα να το κουρδίζω και είχα ξεχάσει να την βιδώσω). Και εκεί που περίμενα να δω τους δείκτες του ρολογιού να επιπλέουν, δεν έγινε τίποτα απολύτως (ή έτσι θέλω να πιστεύω).

Το θέμα εδώ είναι ότι όλοι φανταζομαι μπορούν να ξεχαστούν και αφήσουν ξεβίδωτη/ξεκούμπωτη την κορώνα. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει κάποια πρόβλεψη απ'την Panerai ή άλλη εταιρεία ώστε να γλυτώσεις τα χειρότερα. Δεν λέω να είναι το ίδιο αδιάβροχο, απλά να αποτρέπει το νερό να μπει μέσα μέχρι να καταλάβεις την $$$ρια που έκανες.

Και εδώ έρχεται για μένα το σωτήριο crown guard της Panerai που δεν σ' αφήνει να ξεχαστείς. Τι στο καλό, ολόκληρος λεβιές θα εξέχει, θα το δεις! Αλλά ακόμα και να ξεχαστείς, διαβάζω ότι ΠΛΕΟΝ η Panerai έτσι κι αλλιώς κρατάει υδατοστεγανό το ρολόι (σε λογικά πλαίσια) ακόμα και με ανοιχτό το cg lever. Και μάλιστα ότι αυτό οφείλεται στην πίεση του o-ring που από κάποιο σημείο και μέτα (2009?) πιέζεται ως ένα σημείο έτσι κι αλλιώς χωρίς την χρήση του cg lever.

Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας πει την γνώμη του. Μέχρι τότε ας μην ξεχνιόμαστε, ίσως μας κοστίσει!

http://s11.postimg.cc/qd4ld0mcj/thumb_DSCN0204_1024.jpg

From AB on 2020-07-20 16:18:
"Dear all Paneristi Hellas,
Let me say that I am emotion seeing what u did for this fantastic brand. Each detail is take inspiration from the story and from your passion. I will keep every think in my special memory.What to say? Well made, we’ll done well passion."

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Paneristi Club
  • Paneristi Egiziano
Απ: Υδατοστεγανότητα εκεί που δεν το περιμένεις!
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 15, 2016, 07:11:34 μμ »
Ωραιο θεμα Κωστα.

Προσωπικα στο μονο που εχω χαριστει ειναι το moonwatch.
Ακομη και το longines moonphase οταν το ειχα παρει το 2007 το βουτηξα με το κροκο του.

Το triplock της Ρολεξ νομιζω οτι ειναι κατι αντιστοιχο με αυτο που λες.
Ακομη και ανοιχτη κορωνα διασφαλιζει την υδατοστεγανοτητα.

Παντως επειδη ακολουθησα τα σχολια στο ποστ του Πανου για την υδατοστεγανοτητα του 399, απογοητευτηκα απο την Πανεραι...

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Once a Paneristi, always a Paneristi

Αποσυνδεδεμένος Centaur

• Paneristi Team
  • Paneristi Egiziano
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 15, 2016, 07:47:37 μμ »
Στράτο δεν το ήξερα ότι έτσι δουλεύει το triplock της rolex, ενδιαφέρον. Για την Panerai δεν χρειάζεται να απογοητεύεσαι, έχουν ένα σωρό toolwatches να διαλέξεις που είναι σκυλιά. Για το 399 προφανώς και είχαν άλλες προτεραιότητες, βγάλτε ένα limited edition με αυτά και αυτά. Και βγάλτε το γρήγορα, αφήστε στην άκρη test/development κτλ. Παντού γίνονται αυτά, έχουν πάψει να με νευριάζουν.

Πάντως για να επανέλθουμε στο θέμα πιστεύω ότι πολύ κόσμος την έχει πατήσει έτσι και είμαι περίεργος τι λύσεις δίνουν (αν δίνουν όλες όπως το triplock που ανέφερες) διαφορες εταιρείες μαζί με την Panerai.
From AB on 2020-07-20 16:18:
"Dear all Paneristi Hellas,
Let me say that I am emotion seeing what u did for this fantastic brand. Each detail is take inspiration from the story and from your passion. I will keep every think in my special memory.What to say? Well made, we’ll done well passion."

Darth

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 14, 2016, 10:58:23 πμ »
Για την υδατοστεγανότητα είμαι βεβαιος οτι εχουν κανει τους καταλληλους σχεδιασμους.

Ακόμη και η Fortis εχει καταφέρει 20bar με κουμπωτη κορώνα.
Οσα πανερια εχω πιάσει στα χέρια μου με cg , η κορώνα έχει κορυφαία αισθηση στο κούμπωμα -τράβηγμα